Насловна Јавност о нама
Untitled Document

Јавност о нама

Отворен Центар за вантелесну оплодњу при Гинеколошко акушерској клиници Клиничког центра Крагујевац – Председник Србије Александар Вучић истакао: "Ово је улагање у живот и будућност"

Ел. пошта Штампа

Хирурзи Клиничког центра Крагујевац први у Србији уградили вештачко ребро

Ел. пошта Штампа

Резултат сарадње грудних хирурга наше здравствене установе, на челу са проф. др Слободаном Милисављевићем и стручњака Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу, које предводи проф. др Ненад Грујовић је успешно изведена операција - уградња вештачког импланта ребра пацијенткињи којој је због болести било неопходно одстранити оболело ребро.

Успех крагујевачких стручњака, пропратили су бројни медији:

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/56/srbija-danas/2704393/.html
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/medicinska-revolucija-u-kragujevcu-kako-je-3d-stampac-spasao-zivot-zeni-oboleloj-od/wey7y1e
http://www.pressek.rs/Gradovi/kragujevac-lekari-ugradili-vestacko-rebro/
http://www.infokg.rs/info/item/6981-kragujevacki-hirurzi-prvi-u-srbiji-ugradili-vestacko-rebro
http://www.ikragujevac.com/vesti/44331-svaka-cast-kragujevacki-lekari-pomeraju-granice-medicine-prvi-ugradili-vestacko-rebro-u-srbiji.html

ИЗИС у Клиничком центру Крагујевац

Ел. пошта Штампа

Део извештаја фирме Sorsix о раду и сарадњи са Клиничким центром Крагујевац на увођењу ИЗИС-а (Интегрисани здравствени информациони систем Републике Србије) упућеног проф. др Предрагу Саздановићу, в.д. директора установе:

" ... Прилика је да Вам честитам на иницијативи за регионални састанак свих директора домова здравља и општих болница у крагујевачком региону и  директоријума Клиничког центра Крагујевац. Свакако је препорука да овакви састанци постану редовна пракса.

За сваку похвалу је и то што су већ предузете мере и одмах је кренуло да се ради на уоченим проблемима, а који су Вам детаљно изложени на завршном састанку. Свеопшти закључак о раду КЦ Крагујевац, који се односи на функционисање ИЗИС система јесте да је ситуација релативно добра. Чињеница је да постоје одређени организацијски проблеми, али је веома важно нагласити да сте већ предузели потребне мере, које ће значајно утицати на целокупан рад. Захваљујемо Вам на веома пажљивом и озбиљном приступу свим предоченим проблемима, који ће, у сарадњи са Вама, директоријумом, тимом КЦ Крагујевац задуженим за ИЗИС и Sorsix Тима за имплементацију ИЗИС-а, бити веома брзо решени.

Посебно бих похвалила комплетан директоријум КЦ Крагујевац, на челу са Вама, као и тим КЦ Крагујевац који је задужен за ИЗИС, на уложеном великом труду и напору да се ИЗИС имплементира у пуном обиму у КЦ Крагујевац и да се примењује на правилан начин, како би сви осетили добробит система.

Тим КЦ Крагујевац, који је задужен за функционисање ИЗИС-а је више него професионалан и одлично организован. Чланови тима одлично познају рад система, све његове могућности и труде се да организују рад лекара у организационим јединицама у складу са тим. У циљу што боље организације,  редовно комуницирају и саветују се са члановима Sorsix Тима за имплементацију ИЗИС-а како би додатно унапредили рад у Клиничком центру Крагујевац."

Страна 1 од 7